Prijava

Vaša prijava

Od danas autobusi s indentitetom grada na ulicama Velike Gorice, a Arriva i službeno preuzela lokalni javni prijevoz

[]

U ranim jutarnjim satima, ulicama grada krenuli su voziti novi autobusi novog lokalnog linijskog prijevoznika – Arriva Hrvatska. Tako će prvi dan srpnja 2024. godine ostati trajno upisan u povijest grada, kada više nakon nekoliko desetljeća prijevoza na lokalnim linijama nećemo viđati plave ZET-ove autobuse.

– Prije dvije godine kada su iz ZET-a najavili da više nemaju interesa voziti na području Velike Gorice lokalni prijevoz. Krenuli smo u realizaciju ovog projekta novog lokalnog prijevoza koji će za građane biti besplatan. S dosadašnjih 11, povećali smo broj linija na njih 16 što znači da smo odgovorili na potrebe naših sugrađana – istaknuo je jutros gradonačelnik Krešimir Ačkar na Autobusnom terminalu prilikom početka prometovanja novog javnog prijevoza u gradu.

Ovim potezom Velika Gorica je tako postala prvi veliki grad koji je omogućio svojim građanima besplatan komunalni linijski prijevoz. Gradonačelnik Ačkar podsjetio je i na nove linije prema poslovnoj zoni Meridian 16, prema željezničkoj postaji, prema Velikoj Mlaki i Mičevcu.

– Posebno veseli i što će autobusi pokazati jedan identitet grada, a čiji su dizajn izabrali gađani. Svi sugrađani koji misle da neke linije nisu usklađene te da bi mogle biti bolje stojimo na raspolaganju da adekvatno odgovorimo na njihove potrebe. Sada imamo upravljačka prava i za sada odličnu suradnju s Arrivom – dodao je Ačkar.

Arriva do sada nije bila prisutna u zagrebačkom prstenu, a kako ističu iz ove prijevozničke tvrtke njihov prvi iskorak.

– Vjerujem da ovo nije zadnji jer smo spremni na velika ulaganja. Mobilnost je preduvjet demografskog razvoja, a u suradnji s Gradom radit ćemo na poboljšanju prijevoza te smo spremni na otvaranje novih linija i polazaka sukladno potrebama građana. Došli smo ovdje da ostanemo. Želimo produbiti suradnju sa svima u lokalnoj zajednici – naglasio je Dražen Divjak,

Autobusi su marke MAN i IVECO. Imamo najvišu razinu održavanja koja je na razini Europske unije.

– Autobusi se servisiraju svaka četiri tjedna te imaju kontrolne preglede. Sigurnost je jedan od naših postulata poslovanja. Ukupno je 18 autobusa i 52 vozača. Ovom prilikom želim pozvati sve vozače da nam se pridruže jer nam je cilj stvoriti jaku ekipu domaćih lokalnih vozača – pozvao je Divjak.

Podsjetimo da je vožnja besplatna, ali građani obavezno sa sobom moraju imati Arrivine kartice iz nekoliko razloga. Jer je propisana zakonom, ali i može ujedno poslužiti i kao osiguranje u slučaju bilo kakve nesreće. No, to nije sve.

– Temeljem broja putnika razvijaju se neki novi planovi oko otvaranja novih polazaka i ubacivanja većeg broj – dodaje Nekić.

Karticu je moguće preuzeti kod vozača ili u gradskoj upravi, a popis svih linija i vozni red možete vidjeti ovdje. 

Važno je napomenuti i da sve ZET-ove linije koje gravitiraju prema Zagrebu i dalje ostaju. Poput popularne linije 268, brze linije 330, linije 290 koja vozi prema Kvatriću, a tu su i linije koje iz Zagreba voze prema Strmcu Bukevskom, Sasima, Petrovini, Cerovskom Vrhu, Vukomeriću i Lukavcu.

 

Ova objava Od danas autobusi s indentitetom grada na ulicama Velike Gorice, a Arriva i službeno preuzela lokalni javni prijevoz se prvi puta pojavila na cityportal.hr.