Prijava

Vaša prijava

Sjajni gorički Taekwondo Klub niže medalje


Pod organizacijom taekwondo saveza Hrvatske u Samoboru je održano seniorsko prvenstvo Hrvatske. Nastupilo je 115 natjecatelja iz 39 klubova. Taekwondo klub Velika Gorica nastupio je s Anamarijom Kovčalijom i Ninom Mikulin, osvojivši dvije brončane medalje. Anamaria je na ovom prvenstvu osvojila desetu jubilarnu medalju s prvenstava Hrvatske (4 zlata, 2 srebra i 4 bronce), dok je Nina došla do svoje prve seniorske medalje iako je još cijelu ovu godinu juniorka.

Proteklog vikenda održan je i 10. Bistra open, također u Samoboru, u sportskoj dvorani Bogumil Toni. Na natjecanju je sudjelovalo 370 natjecatelja iz 56 klubova. Ovo je ujedno bio i prvi kriterijski turnir za kadetsku selekciju koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Latviji u listopadu. TK Velika Gorica je nastupio sa šest natjecatelja u kadetskom uzrastu, te jednom u mlađoj kadetskoj konkurenciji. Kadetkinje su briljirale osvojivši zlato, dva srebra i dva peta mjesta. U ukupnom poretku zauzeli su izvrsno drugo mjesto. Do bronci i prvih bodova za kadetsku reprezentaciju došle su Marinela Bašković u kategoriji -37kg i Sara Anđelić u kategoriji -47kg.

Najveće odličje i maksimalan broj bodova osvojila je sjajna Sara Habijančić u kategoriji -51kg. Nadomak bodovima za rang listu,  na petom mjestu bile su i Marija Borović u kategoriji -37kg i Ema Kučiš u kategoriji -55kg. Taekwondo Klub Velika Gorica je ovim sjajnim rezultatima u ekipnom poretku zauzela visoko drugo mjesto. Dora Habijančić kao jedina predstavnica u kategoriji mlađih kadetkinja, u 2019. godini je nepobjediva! S tri uvjerljive i sigurne pobjede osvojila zlatnu medalju četvrti turnir zaredom!