Prijava

Vaša prijava

Ledena tri boda: Gorica srušila Šibenik u polarnim uvjetima!

[]

Svjedoci kažu da ih i danas prođe blaga jeza kad se sjete gostovanja u Šibeniku u 12. kolu, kad se igralo po užasnoj buri, u uvjetima koji se teško mogu nazvati nogometnima. Uspomene još nisu izblijedile, a već se nešto slično dogodilo u prvom sljedećem sudaru Gorice i Šibenika. Ovoga puta igralo se na minus tri, ali s hladnim vjetrom po kojem se činilo da je minus 15… Teren? Zaleđen, poput betona, očekivano grbav, što će reći da je teško bilo igrati i po podu i po zraku. Srećom po Goricu, ishod je bio vrlo sličan onome iz Šibenika. Tad je Gorica slavila 3-1, ovoga puta s minimalnih i vrijednih 1-0…

Nije ovo, s obzirom na sve navedeno, bila utakmica u kojoj se moglo previše uživati u ljepoti i kombinacijama. Sve se svodilo na borbu s terenom i vremenskim uvjetima, a u dobrom dijelu utakmice čak se činilo da se kudikamo bolje snalaze gosti. Nije baš da su stvarali prilike, ali ovo je bila utakmica u kojem je pobjeda bila i spojiti dva, tri dodavanja. Gorici to baš i nije išlo najbolje u prvom poluvremenu, no mogla je i tako doći do vodstva u 41. minuti. Kalik je zamalo presjekao jednu lošu povratnu loptu za golmana Labrovića, koji je morao izaći na 40 metara i u zadnji čas spašavati u duelu s Kalikom. Da je gorički veznjak prošao, išao bi sam na prazan gol.

Međutim, ukupno gledajući nije Gorica pokazala previše dobrog nogometa u prvih 45 minuta. Upravo zato je i trener Siniša Oreščanin na predahu napravio čak tri zamjene i u nastavak krenuo s Mudrinskim, Dvornekovićem i Mitrovićem umjesto Suka, Hamada i Matara. Puno važnije, u drugom poluvremenu Gorica je igrala niz vjetar, što je svakako prednost. Nije to, nažalost, značilo i da su se goričke prilike krenule redati kao na traci, ali lakše je bilo doći do kakvih-takvih situacija. Kao što je, primjerice, bila ona u 71. minuti…

Budući da Kristijana Lovrića nije bilo zbog kartona, kornere s lijeve strane izvodio je Dario Špikić, i to najčešće jako dobro. U ovom slučaju loptu je poslao u peterac, u veliku gužvu, u kojoj se najbolje snašao Hrvoje Babec i tijelom ugurao loptu u mrežu. Kad već nije išlo nikako drukčije… Bio je to, inače, drugi gol sezone za Babeca, ovog poslijepodneva ponajboljeg igrača Gorice.

Pokušao je trener Šibenika Krunoslav Rendulić nakon toga s kompletnim svojim napadačkim arsenalom, krenuo u završnici s četiri napadača, a najbliže izjednačenju bio je – branič! Iskusni Gordon Schildenfeld u sudačkoj je nadoknadi pucao nakon kornera, nogom, a lopta je odsjela na prečki! Hrabro se do kraja branila i obranila Gorice, pa uzela tri velika, važna i vrijedna boda.

Sljedeći izazov na redu je već u srijedu, kad na Gradski stadion stiže Rijeka. Utakmica počinje u 17 sati.

GORICA – ŠIBENIK 1-0
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Tomislav Petrović (Valpovo).
STRIJELAC: 1-0 Babec (71)
GORICA: Banić – Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec, Suk (od 46. Dvorneković) – Špikić, Kalik (od 72. Pršir), Hamad (od 46. Mitrović) – Dieye (od 46. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
ŠIBENIK: Labrović – Pandža, Schildenfeld, Bilić (od 86. Mina) – Todoroski (od 76. Pajić), Alimi, Ćurić, Kvesić (od 86. Martin) – Ampem (od 76. Španja), Rak (od 76. Bailone) – Jurić. Trener: Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Kalik (Gorica)


Hrvoje Babec junak goričke pobjede

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)