Prijava

Vaša prijava

Svečano proslavljen Dan Općine Pokupsko


Izuzetno svečano bilo je jučer na proslavi Dana Općine Pokupsko, protokol je bio pun, uvaženi gosti u prvom redu, čestitanja, dodjela nagrada. Glazbeni program brižljivo je izabran za ovu prigodu, izvođači također. Prije svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Pokupsko delegacija (načelnik, općinski vijećnici, predsjednici mjesnih odbora, predstavnici mjesnih udruga, potpredsjednici Županijske skupštine, zamjenik gradonačelnika, načelnici iz drugih općina) položila je vijence poginulima u domovinskom ratu na mjesnom groblju kod središnjeg križa.

Uvaženi gosti

Sjednica je u Općinskoj vijećnici otvorena državnom himnom u izvedbi Josipe Gvozdanić i minutom šutnje u čast svima poginulima za Republiku Hrvatsku i prvom predsjedniku neovisne Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu. Nakon toga voditeljica Andrea Batinjan pozdravila je uvažene goste, između ostalih, potpredsjednicu i potpredsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije Ljubicu Ambrušec odnosno Vladimira Bregovića, zamjenika gradonačelnika Grada Velike Gorice Ervina Kolarca i načelnike susjednih općina. Zanimljivo, dolazak Ervina Kolarca na svečanu sjednicu u Pokupsko je, nakon nekoliko godina, prvo pojavljivanje visokog gradskog predstavnika Velike Gorice u Općinskoj vijećnici.

Govori i nagrade

Prvi se nazočnima obratio predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Sučec, pozdravio je sve redom i ukratko rekapitulirao aktivnosti Općine Pokupsko u proteklih godinu dana. Načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić nije, kao prije godinu dana, govorio bez pomoći pisanog materijala, nego je iz pisanog govora taksativno nabrajao šta je Općina u protekla dva desetljeća ostvarila, koji su projekti u tijeku te šta je planirano za uraditi u bližoj i daljoj budućnosti. Načelnik vrlo rado izgovara slogan ”Misli globalno, radi lokalno”, a u svjetlu priprema novoga Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi postavlja pitanje: Nakon svega nabrojanog šta je urađeno – treba li ovu Općinu ukinuti?

Načelnik je zajedno sa Zoricom Šestak, predsjednicom Kluba žena Pokupsko, uručio nagrade za projekt ”Rože divane 2017” u kategorijima ”najljepše uređeni balkon” i ”najljepša okućnica”. Dobitnice za balkon su: 1. mjesto Marica Šandor (Roženica), 2. mjesto Petra Batinjan (Lukinić Brdo) i 3. mjesto Ivančica Markuz (Roženica). Za okućnicu su nagrađene: 1. mjesto Marija Medved (Pokupski Gladovec), 2. mjesto Bara Skrbin (Pokupski Gladovec) i 3. mjesto Đurđica Šafranić (Opatija).

Nazočnima u Općinskoj vijećnici pozdravnim govorima na kraju su se obratili Ljubica Ambrušec i Ervin Kolarec, a službeni dio svečane sjednice okončan je domjenkom u Lovačkoj kući Pokupsko.

Glazbeni program

Osim izvedbe Lijepe naše Josipa Gvozdanić (Gladovec Kravarski), studentica druge godine solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te dobitnica prošlogodišnje županijske nagrade i Rektorove nagrade, izvela je ‘Kaj’ (autor Zlatko Kamenjarin), pjesmu Dragutina Domjanića ‘Vre ftičeki spiju’ (uglazbio Rudolf Taclik) uz klavirsku pratnju diplomirane pijanistice Kosjenke Turkulin te na kraju ‘Domovini i ljubavi’ (Ivan pl.Zajc).

Kulturno-zabavni i sportski program

Veliki broj žitelja Pokupskog i okolnih mjesta uživao je u poslijepodnevnom programu na Plaži odnosno ŠRC Stari grad. Udruga umirovljenika Općine Pokupskog slavila je svoj dan, plesala i pjevala zajedno sa svojim bendom ”Sijedi bećari”, a kasnije je svirka i pjesma ‘Intrigo banda’ raspoloženje podigla na višu razinu. Prijepodne su djeca okončali svoje natjecanje u ribolovu i dobili zaslužene nagrade.

Galerija fotografija