Prijava

Vaša prijava

Zmajlović: Kožić više niti ne zna s kim je u koaliciji

[]

Nakon što je jučer kandidat za župana Zgrebačke županije Mihael Zmajlović kazao kako je aktualni župan Stjepan Kožić prijavljen DORH-u i nadležnim Izbornim povjerenstvima jer je jumbo plakatima, brošurom i “plaćenim oglasima” u medijima zloupotrijebio javne resurse, odnosno izbornu promidžbu financirao sredstvima županijskog proračuna, danas je komentirao i županovu izjavu kako je premještanje sjedišta Županije u Veliku Goricu neizvedivo jer je potrebna izmjena zakona i većina u Saboru.

– Ova izjava na najbolji način pokazuje koliko je Kožić pogubljen. On na izbore upravo i ide kao kandidat te većine u Saboru, što znači da lako može pokrenuti izmjenu zakona. Ali čovjek koji je promijenio već tri stranke, očito više niti ne zna u koju koaliciju pripada – izjavio je Mihael Zmajlović i dodao da je Kožić na izbore prije 4 godine išao kao kandidat HSS-a i SDP-a te govorio za HDZ da je kriminalna organizacija, a sada je njihov kandidat.

Zmajlović je, podsjetimo, u više navrata tijekom predizborne kampanje isticao kako mu je cilj formalno prebaciti sjedište županije u Veliku Goricu, a županijske institucije i tvrtke razmjestiti iz Zagreba i približiti u 9 gradova i 25 općina na području Zagrebačke županije.

– Kožić već 20 godina vlada iz hotela iz centra Zagreba i ovi izbori su check-out njemu i njegovoj nesposobnosti – izjavio je SDP-ov kandidat za župana i naglasio kako je ovo samo još jedna u nizu situacija koja pokazuje da je Kožić umoran, izgubljen i po svemu istrošen župan kojeg treba što prije promijeniti.