Prijava

Vaša prijava

Vozačima s promilima oduzete vozačke, isključeni iz prometa, a neki su prespavali u policiji

[]

Gorička prometna policija u vikendu iza nas utvrdila je 33 prekršaja u sklopu akcije „Pojačan nadzor vozila i vozača“.

Čak 12 vozača kažnjeno je zbog prebrze vožnje, a njih sedam je vozilo pod utjecajem alkohola. Bilo je i sedam prekršaja nekorištenja pojasa te pet prekršaja pričanja na mobitela za vrijeme vožnje. Dva vozača uhvaćena su u vožnji prije stjecanja vozačke dozvole, a s obzirom da je jedan vozač ponovio ovaj prekršaj uhićen je i smješten u policiju te je uz Optužni prijedlog prepraćen na prekršajni sud.

Vozači koji su vozili s promilima u krvi, policija im je privremeno oduzela vozačku dozvolu te su isključeni iz prometa. Dva vozača koja su imala više od 1,50 promila vrijeme su provela u policiji do otriježnjenja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 36-godišnjeg muškarca, a koji je u subotu zaustavljen u Ulici Slavka Kolara.

– Dana 04. veljače u 23,10 sati, muškarac starosti 36 godina, upravljao je osobnim automobilom Ulicom Slavka Kolara u Velikoj Gorici. Nadzorom je utvrđeno da je vozio s 2,10 promila alkohola u krvi, a što mu je umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Muškarac je smješten u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati i protiv njega je podignut Optužni prijedlog – istaknuli su iz policije.

 

Ova objava Vozačima s promilima oduzete vozačke, isključeni iz prometa, a neki su prespavali u policiji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.