Prijava

Vaša prijava

FOTO Pokazali su kreativnost, ali i ozbiljne vještine poput sadnje biljaka i kuhanja

[]

Zadnji dan svibnja u Osnovnoj školi Novo Čiče i njenim područnim školama bio je projektni dan. Učenicima su bile ponuđene radionice s različitim temama na koje su se mogli upisati, pa su tako mogli izrađivati hranilicu i kućicu za ptice, ukrašavati staklenke, uređivati učionice, uređivati okoliš škole, fotografitati ptice, a u ponudi su bile i radionice tehničke kulture,  Camere Obscure i informatike, kao i glazbena radionica, sportske aktivnosti i terenaska nastava na Sljemenu.

– Danas je bilo neobično lijepo. Obilježili smo projektni dan i povezali ga sa Danom sporta. Jedna skupina učenika je prvo pripremila voće za sušenje, a druga je pripremila ukusan kolač u koji su stavili mrkvu, jabuku i još neke tajne sastojke. Kada se ispekao nestao je u trenu. Nakon toga učenici su crtali nekog svog sportaša te su ih pomoću tableta oživjeli. Na kraju su zaplesali i zapjevali – kažu iz Područne škole Veleševec.

U Područnoj školi Bukevje su pak u dvorištu posadili četiri stabla: lipu, hrast, kesten i trešnju. Dvorište matične škole nakon projektnog dana spremno je za ljeto – unatoč kiši 3.a, 4.a i b uspjeli su posaditi ono što su planirali. Boravkaši, učenici 2.b, gradili su skulpture od otpadnog materijala, a kasnije su postali i eko-glazbenici, koristeći plastične boce kao instrumente. Učenici boravka iz 1.a projektni dan posvetili su leptirima i sportu, a učenici 1.b ribama i moru. Učenici 2.a i 3.a upoznavali su stare igre i na zanimljiv način učili o povijesti i znamenitostima Turopolja.

Na informatičkoj radionici učenici su sudjelovali u lovu na blago uz pomoć proširene stvarnosti., a zidove učionice iz matematike sada krase ilustracije, formule i matematički elementi.

– U sklopu projektnog eko dana, učenici osmih i nekoliko učenika sedmih razreda išli su na terensku nastavu TZK na Sljeme. Nakon vožnje novom sljemenskom žičarom i šetnje po vrhu Medvednice, posjetili smo kapelicu Majke Božje Sljemenske. Igrali smo nogomet na Činovničkoj livadi i družili se dok nas nije ulovila kiša. Srećom, razvedrilo se te smo mogli šetati kroz zelene šume uz šum potoka. Hodajući i družeći se pješačili smo do Šestina gdje su nas čekali autobusi. Zaista je bio lijep dan i uživali smo u prirodi – ispričala je učenica Sara Azinović.

Galerija fotografija

Ova objava FOTO Pokazali su kreativnost, ali i ozbiljne vještine poput sadnje biljaka i kuhanja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.