Prijava

Vaša prijava

Iz Crvenog križa pozivaju na darivanje krvi, odvojite 10 minuta za ovaj humani čin

[]

Posljednji tjedan lipnja prilika je za dobro djelo. Crveni križ Velika Gorica od danas pa sve do srijede organizira akciju dobrovoljnog darivanja kriv. S obzirom na ljetne mjesece i početak nove turističke sezone, veće su potrebe za krvlju svih krvnih grupa.

Krv, u našem gradu, možete darovati danas do 13:50 sati, sutra od 12 do 17:50 sati te 13 do 18:50 sati na adresi Cvjetno naselje 16.

Za one koji će se prvi puta priključiti ovoj humanoj akciji dobro je znati da prije darivanja ne morate biti natašte. Možete pojesti lagani obrok koji ne sadrži puno masti poput integralnog peciva, zobene kaše, voća i povrća, nemasnog mesa ili ribe.

Savjet je i izbjegavati nezdravu masnu hranu 24 sata prije darivanja krvi, a u tjednima i prije i nakon darivanja jedite hranu bogatu željezom kako biste obnovili zalihe željeza koje su smanjene darivanjem pune krvi.

Prije i nakon darivanja krvi osobito je važno uzeti dovoljno tekućine, preporučamo piti vodu i prirodne voćne sokove. Pola sata prije samog darivanja, potrebno je popiti barem 2-3 čaše vode, izbjegavajte kavu i čajeve kao i alkoholna pića.

Za učiniti dobro djelo dovoljno je imati 18 godina i  biti dobrog općeg zdravlja, sa sobom ponesite osobnu iskaznicu i ne zaboravite da jedna doza može spasiti tri života.

Ova objava Iz Crvenog križa pozivaju na darivanje krvi, odvojite 10 minuta za ovaj humani čin se prvi puta pojavila na cityportal.hr.