Prijava

Vaša prijava

Prestižnu nagradu Oskar znanja dobilo i šestero Velikogoričana

[]

Najboljim učenicima generacije koji su u protekloj školskoj godini pobijedili na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvajačima medalja na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama dodijeljena je nagrada Oskar znanja, a njih 17 dodijeljeno je učenicima iz osnovnih i srednjih škola na području Zagrebačke županije.

Najveće je to priznanje u obrazovanju za iznimne uspjehe i rezultate, a dobilo ga je ukupno 480 učenika iz škola diljem Hrvatske, dok su njihovim mentorima uručene zahvalnice.

– Ova je nagrada priznanje za vrhunske rezultate, ali i poticaj za budućnost i primjer drugima– naglasio je ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs, koji je istaknuo i napore ministarstva u stvaranju što poticajnije okoline za učenje svih učenika i nastavnika.

– U završnoj smo fazi kurikuluma i programa za posebno darovite učenike jer oni zaslužuju dodatnu potporu da bi se dalje razvijali i postali pravi mali genijalci. Imamo i projekt kamp za nadarene učenike gdje će se održavati tečajevi i radionice.– istaknuo je ministar Fuchs. Ministarstvo, istaknuo je, radi na velikom projektu gradnje škola na razini cijele države kako bi do 2028. godine svi imali jednosmjensku nastavu.

26.06.2024.., Zagreb – Svecana dodjela Nagrade Oskar znanja 2024 odrzana u kongresnom centru Globus. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Među najboljim učenicima pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu, nagradu koja simbolizira vrhunac postignuća u obrazovanju, ali i predanost, marljivost i neiscrpnu energiju koju su uložili da bi postigli vrhunske rezultate je i šestero Velikogoričana.

Oskara znanja dobili su Mijo Novak i Ena Novak iz OŠ Nikole Hribara koji su sudjelovali na natjecanju iz matematike, Rebeka Ćaćić iz OŠ Jurja Habdelića koja je sudjelovala na natjecanju iz informatike, a tu su i učenici iz Umjetničke škole Franje Lučića, Denonis Međugorac, Stefan Gjorgiev i Helena Kantarević koji su se natjecali na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa.

Ena Novak iz Hribara je ovoga puta dvostruka dobitnica Oskara, Oskara je dobila i za sudjelovanje na 26. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi.

26.06.2024.., Zagreb – Svecana dodjela Nagrade Oskar znanja 2024 odrzana u kongresnom centru Globus. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Iz ostalih škola Zagrebačke županije, Oskarima su nagrađeni još i Tia Pavelić iz OŠ Đure Deželića, Ivanić-Grad koja je sudjelovala na natjecanju iz fizike, Luka Čus iz SŠ Vrbovec koji je sudjelovao na natjecanju iz biologije, Vito Majić iz OŠ Bogumila Tonija, Samobor koji je sudjelovao na natjecanju iz astronomije, Marin Brundić iz SŠ Ban Josip Jelačić, Zaprešić koji je sudjelovao na natjecanju iz informatike, Lara Skrasigna iz SŠ Dragutina Stražimira, Sveti Ivan Zelina koja je sudjelovala na natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna te učenici Magdalena Gabriša iz OŠ Sveta Nedelja, Matija Bedek iz OŠ Bistra i Josip Tišljar Mataušić iz OŠ Bogumila Tonija, Samobor koji su sudjelovali natjecanju mladih tehničara.

Od mladih učenika umjetnika Oskara znanja dobili su i Ariana Špoljarić iz Glazbene škole Dugo Selo i Filip Kukulj iz samoborske Glazbene škole Ferdo Livadić.

 

Ova objava Prestižnu nagradu Oskar znanja dobilo i šestero Velikogoričana se prvi puta pojavila na cityportal.hr.