Prijava

Vaša prijava

Novim autobusima direktno do željezničkog kolodvora, a prilagodit će se i vozni red vlakova

[]

Uvođenjem novih linija javnog gradskog prijevoza, od danas Velikogoričani imaju direktnu vezu sa željezničkim kolodvorom u Velikoj Gorici. Do kolodvora se tako može doći kružnom urbanom linijom ili linijom broj 2 koja direktno povezuje Veliku Goricu s kolodvorom. Tim povodom u Veliku Goricu, danas iza podneva, vlakom je stigao predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić kojeg je na željezničkom kolodvoru dočekao gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Naši sugrađani sada brže, ekološki prihvatljivije i sigurnije mogu stići do glavnog grada. To nam je bila i intencija kada smo prije nekoliko godina krenuli uređivati ovaj prostor za parkiralište i postavili rasvjetu. Gospodin Ukić je pokazao spremnost prilagodbe željezničkog prijevoza s našim lokalnim prijevozom kako bi Velikogoričanima bila ova usluga dostupnija – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Predsjednik Ukić potvrdio je kako se radi na pripremi novog voznog reda, a koji će stupiti na snagu u prosincu.

– Danas ovdje imamo jedan oblik integriranog prijevoza koji s obzirom na svoje specifičnosti postoji u malom broju gradova. Imamo 37 linija između Velike Gorice i Zagreba, 19 u jednom i 18 u drugom smjeru. To je frekvencija vlakova koja je bila prilagođena prije uvođenja novih direktnih linija. Prošle smo godine vlakom prevezli oko 95 tisuća putnika iz Velike Gorice dok ih je u prvih šest mjeseci bilo 65 tisuća. Tu vidimo porast broja putnika i veliki potencijal. Zajedno s Gradom pratit ćemo potrebe građana i situaciju na terenu te u skladu s time planirati plan prometa – istaknuo je Ukić.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Također, Ukić je podsjetio i na posebne pogodnosti za sve starije i umirovljenike, kao i za djecu i učenike do 19 godina koji imaju besplatan prijevoz vlakom, dok studenti imaju povlaštene mjesečne karte za oko 10 eura.

Do željezničkog kolodvora Velikogoričani mogu doći i linijama 4 i 5, koje voze za Veliku Bunu i Kozjaču, a tu je i linija 3 koja vozi za poslovnu zonu Meridian 16.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

Ova objava Novim autobusima direktno do željezničkog kolodvora, a prilagodit će se i vozni red vlakova se prvi puta pojavila na cityportal.hr.